Archiwum listopad 2014


Świat ryb
Autor: spiblogownik | Kategorie: Jedzenie 
28 listopada 2014, 09:38

Łosoś z rusztu z sosem czosnkowym

Czas przygotowania: 60 minut

Ilość porcji: 4

Składniki

4 dzwonka świeżego łososia (ok. 2cm) sok z jednej cytryny sól, pieprz grubo mielony olej sos czosnkowy marki Tarsmak

Idealny, pyszny łosoś na nadchodzące grillowanie

Etapy przygotowania

Łososia doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i dokładnie skropić sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na pół godziny. Następnie wysmarować olejem folię aluminiową i zawinąć w nią każde dzwonko. Tak przygotowanego łososia piec na ruszcie na średnim ogniu ok. 6-7 minut z każdej strony.
Podawać z sosem czosnkowym marki Tarsmak.

Smacznego!